top of page

MEDIJI

Dečja knjiga "Tajne zelenog solitera" - jedinstvena priča o prijateljstvu, ljubavi i tajnama prirode

Knjiga za decu uzrasta od četiri do osam godina, "Tajne zelenog solitera" je edukativna, emotivna, neobična i poučna priča o dobroćudnom šumaru koji je, pred sam početak zime, pronašao izgubljeno mladunče veverice.

 pročitajte ceo članak

PORTAL BLIC ONLINE

14.10.2019

Sanja Matijašević: Ljubav je poruka svih mojih knjiga za decu​

"Deca stalno ispred sebe imaju sliku nas, odraslih, koji gledamo u telefone i kompjutere. Odvojimo vreme za zajedničko čitanje! Čitajte deci i kad nauče da čitaju i razgovarajte o tim knjigama. Ljubav prema knjizi se razvija u porodici"

 pročitajte ceo članak

„Ove knjige podsetiće odrasle da nijedno elektronsko pomagalo koje se koristi u savremenoj nastavi ne može da zameni emotivnu bliskost koja je za decu u ranom uzrastu od presudnog značaja. Knjige su pisane stilom koji je jasan i u potpunosti razumljiv mališanima, a sadrže obilje kreativnih i zanimljivih zadataka koji se mogu rešavati u krugu porodice, sa drugarima, u predškolskoj ustanovi i u nižim razredima osnovne škole.”

MILIJANA M. DOBROSAVLJEVIĆ

PROFESOR KNJIŽEVNOSTI 

Železnička tehnička škola Beograd 

„SINTEZE” naučno-stručni časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2014

„Knjige ogleda za decu Sanje Matijašević mogu biti korisne deci, učenicima, roditeljima. Ipak, ovde ukazujemo na njihov mogući doprinos unapređivanju kvaliteta rada i profesionalnog razvoja vaspitača i učitelja, ali i studenata visokih strukovnih škola i pedagoških fakulteta, kao i njihovih profesora.”

DALIBORKA V. ŽIVKOVIĆ

VASPITAČ

PU "Nata Veljković"

 „Prosvetni pregled”, 2013

„Knjige ogleda Sanje Matijašević su pre svega knjige o tome u kakvim situacijama i u vezi sa čime najčešće nastaju produktivna pitanja tj. ona pitanja koja u „malim glavama” podstiču maštu, a u „velikim glavama” ne dozvoljavaju da se ta mašta ugasi. Dakle, po autorkinom čvrstom ubeđenju nauka i mašta nisu posvađane, naprotiv.”

SLAĐANA RAKIĆ

  PROFESOR KNJIŽEVNOSTI 

Gimnazija Kruševac

„SINTEZE” naučno-stručni časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2012

bottom of page